Blog personal – Anton Ivanov


cropped-foto-la-piosascoUn blog cu traduceri personale de pe situl Centrului de Studii Biblice, dar și din alte surse care promovează cercetarea biblică și teologică în serviciul omului.


Perfecțiunea inițială nu există, e un mit, comprehensibil dar și dăunător, de care trebuie să ne eliberăm” – Vito Mancuso

***

Rugăciunea de dimineață

„Cred că în fiecare dimineață, înainte de a începe munca, va trebui să mă îndrept spre interiorul meu și să rămân o jumătate de oră să ascult ceea ce este în mine: va trebui „să mă scufund în mine însămi”, aș putea spune și să meditez, dar am încă oarecare dificultăți cu acest cuvânt. Și de ce ar trebui să fac asta? O jumătate de oră de pace în noi înșine. Îmi mișc brațele și picioarele și ceilalți mușchi dimineața în baie. Dar aceasta nu este suficient. Omul este făcut din trup și din spirit. O jumătate de oră de gimnastică și o jumătate de oră de meditație pot constitui o amplă rezervă de pace și concentrare, care să ajungă pentru întreaga zi. Dar o oră de pace nu o putem pur și simplu câștiga. Trebuie să o construim ștergând din interiorul nostru toate învălmășelile și meschinăriile” (Etty Hillesum).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.